Güneş ve Ruzgar Enerjisi

Güneş ve rüzgar enerjisinin evinizde işyerinizde nasıl kullanıcağınıza dahir tüm bilgilerin merkezi.
Yeni
Yükleniyor..

Rüzgar türbinleri nerelerde kullanılır?


Rüzgar türbinleri, son zamanlarda tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de oldukça sık kullanılmaya başlanan bir enerji çeşidi olarak karşımıza çıkmaktadır. Özellikle yenilenebilir ve çevre dostu olan bu enerji çeşidi, elektrik üretimi sağlayan alternatif enerji kaynaklarından biri olarak karşımıza çıkmaktadır.

Rüzgar türbinleri nerelerde kullanılır?

ruzgar-enerjisi-turbin-nerelerde-kullanilir
Kisisel Kullanim icin Ruzgar Turbini
Rüzgar türbinleri sistemleri kullanım şekillerine göre ikiye ayrılmaktadır. Bunlardan biri kişisel kullanıma yönelik sistemler, diğer ise endüstriyel alana yönelik sistemler olarak karşımıza çıkmaktadır. Her iki kullanım şeklinde de elektrik üretme amaçlı kullanımlar yüksek orandadır.

Rüzgar türbinleri kullanım alanları hangileridir?

Bu türbinler öncelikle elektrik üretimi için kullanıma alınmaktadır. Bunun yanında pillerin şarj edilmesi de yine rüzgar türbinleritarafından sağlanabilmekte ve birçok pil yenilenebilir bu enerji sayesinde herhangi bir maliyet sunmadan doldurulabilmektedir.Rüzgar türbinlerinin kullanıldığı başka bir alan ise su depolamadır. Ayrıca su pompalama da rüzgar türbinlerini kullanan başka bir alan olarak karşımıza çıkmaktadır. Son zamanlarda su depolama ve su pompalama alanlarında bu türbinler sıkça kullanılmaya başlanmıştır. Diğer yandan taşımacılık sektörü de rüzgar türbinlerinin kullanıldığı diğer bir kullanım alanı olmaktadır. Tüm bunların yanı sıra tahılları öğütme ve soğutma sistemleri de rüzgar türbinlerinin kullanım alanları arasında yer almaktadır.
Rüzgar türbinlerinin kullanım alanlarında oluşturulan sistemlerin hepsinin mantığı birbiri ile aynıdır. Sistemin içeriği dışında sadece boyutları değişmekte ve üreteceği enerji bu faktöre göre değişim göstermektedir. Örneğin enerji ihtiyacını karşılamak için kurulan bir rüzgar türbini sistemi, ne kadar elektrik üretilmek isteniyorsa o boyutlarda kurulmaktadır. Çünkü sistemlerde yer alan pervaneler ve jeneratörler gereken enerji miktarına göre sistemlerde yer almaktadır. Pervanelerin büyük boyutlarda olması daha yüksek oranlarda elektrik üretilmesini sağlamaktadır. Bu nedenle boyutlar enerji üretiminde her zaman için farklılıklar göstermektedir.

Kaynak:www.evdeelektrik.com

Konu Hakkında Aramalar
-Kisisel Ruzgar Turbini
-Ruzgar Turbini nerelerde kullanilir

Google Plus'da Paylaş

Yazar Unknown

Yazar hakkında bilgi yazılacak.
    Blogger Yorumları
    Facebook Yorumları

0 yorum :

Yorum Gönder