Güneş ve Ruzgar Enerjisi

Güneş ve rüzgar enerjisinin evinizde işyerinizde nasıl kullanıcağınıza dahir tüm bilgilerin merkezi.
Yeni
Yükleniyor..

Eviniz için Güneş Enerjisi Kurulumu ''Genel anlatım''

Yabancı bir blogtan almış olduğum ön bilgi amaçlı yayındır .


Solar Panel Kurulum


Bu bir ev güneş (PV) sistem kurulumu hakkında genel kurallar vardır. Eğer yerel tüzük, bina kodları ve elektrik kodları takip sağlamalıdır.
güneş panelleri monte yüklü güneş panelleri

Bir Solar Panel Kurulum için Genel Adımları

  1. Güneş Panelleri ve Inverter seçimi
  2. Çatı üzerinde Panelleri Düzeni
  3. Raf montajı
  4. Güneş Panelleri montajı
  5. Füzyon, İnverter ve keser

Güneş Panelleri ve Inverter seçimi

Güneş panelleri Sen güneş panelleri toplam çıkış için Inverter gerekir fiziksel boyut, güç çıkışları, gerilimler, vb çeşitli gelir. Bizim Örneğin, 36.2 volt ve 7.68 amper maksimum çıkış en fazla açık devre gerilimi ile, 18 güneş panelleri, her üreten 200 watt (3.6KW) yüklüyorsunuz.Bu paneller için maksimum sistem voltajı 600 volttur. Bir birbirine seri güneş panelleri her 18 birleşmesi halinde, böylece paneller 600 voltluk maksimum taşar. Böylece bizim kurulum için her dizesinde seri bağlı 9 güneş panelleri ile 2 dizeleri kullanıyorsunuz. (String başına maksimum açık gerilimi = 9 x 36.2v = 325.8v DC). Bu iki dizeleri 325.8 DC ve 7.68ax 2 = 15.36a maksimum amper olmak üzere toplam gerilim için paralel olarak bağlanır.
Bizim ızgara kravat invertör bizim güneş paneli dizisi (3.6KW) gelen toplam çıkış idare edecek 4kW için derecelendirilmiştir. Maksimum giriş 600vDC ve 18 amper olarak belirlenmiştir. Bu nedenle, güneş panelleri inverter yenmek olmayacaktır.

Çatı üzerinde Panelleri Düzeni

Bizim çatı noktaları güney ve sabah, gündüz veya gece boyunca gölgeli değildir. Ancak, bizim çatı bir "hip" bir tasarıma sahiptir - dört tarafı açılı içe bulunmaktadır.
Hip Çatı
Taraf hareket tutmak gibi bir kalça çatı ile, her satır, altındaki satırı daha az güneş panelleri olacak - bir üçgen şekli düşünüyorum.
Bizim durumumuzda bizim güneş panelleri 65 santim boyunda ve 39 inç geniş. Bir mezura kullanarak, 65 santim kadar yağmur oluğu gelen çatı, bir sırt üzerinde yer yer. Biz o zaman bizim güneş panelleri için kullanabilirsiniz toplam genişliğini belirlemek için, bu noktada çatı arasında ölçülen.Bizim durumumuzda, biz ilk sırada 9 güneş panelleri yükleyebilir bulundu.
İkinci satır için, genişleme için satırlar arasında bazı oda bırakmak için panellerin yüksekliği (şimdi 66 inç) bir inç ekledi. Ilk satırdan 66 inç kadar ölçme ve toplam genişliği için boyunca, biz ikinci satıra 6 panelleri sığabilir bulundu.
Aynı işlemi takiben, üst üste 3 panel sığabilecek.

Raf montajı

Raf güneş paneli yüklerken İlk adım, düzen işaretlemek için. Bir tebeşir-line öncelikle çatının dikey-merkezi oldu. İşin ilginç yanı, çatıda bizim dikey mesafe, tam 3 güneş panelleri süresince ve bunu izleyen her satır arasındaki boşluk 1 inç.
Bizim güneş panelleri 65 inç boyunda. Biz, 4 kısım (65/4 = 16.25 inç) içine bu alanı bölmek ve bir raf 16.25 panelin üstünden inç ve başka bir raf panelin üstünden 16.25 inç olduğu gibi raflar yerleştirmek gerekir. Raflar arasındaki mesafe 2 x 16,25 inç = 32.5 inç.
Biz tam dikey panellerin 3 satır uzunluğu, artı satır arasındaki boşluk 1 inç gibi, biz çatı kenarından kadar 16.25 inç ilk yatay çizgi temize çıkma. Eğer gerekli daha fazla yer varsa, üst satırın üstündeki ilk satırın altındaki Uzayın yarısını bırakmak fark ve boş alan geri kalanı bölünmüş olabilir.
Paneller ilk satırının ikinci raf işaretler Bizim ikinci tebeşir hattı, ilk tebeşir satırından 32.5 inç kadar ölçülür.
Şimdi güneş panelleri ilk satırı yapacak ilk iki rafları işaretlediğiniz.
3. tebeşir hattı için, 33.5 inç ölçmek. Bu genişleme için izin vermek için satır arasında 1 inç boşluk bırakır. Dördüncü satır 32.5 hatlarında temize çıkma edilir. Satır beş yine 33.5 inç olan - paneller satır arasında bir inç boşluk bırakarak. Son tebeşir hattı 32.5 inç kadar ölçülür.
Bizim güneş panelleri 38.7 inç geniş. Bizim rafları 10 ayak bölümlerde geldi. Bir son kelepçe sadece genişliğine bir buçuk inç üzerinde ekler. Her orta kelepçe (2 panel arasında) başka bir inç ekler. Böylece raf her 10 ayak bölümünde 3 panel sığabilir. Bizim kurulum 9 panel, 6 panel ve satır başına 3 panel olduğu gibi, biz rafları herhangi kesmek gerekmez.
çatı gecikme cıvata
Bizim rafları mevcut zona altında slaytlar yanıp sönen kullanılarak yüklenir. Tebeşirlenme Bol yanıp altında uygulanır ve bir delik zona ile ve kiriş içine delinir. Bizim yanıp sönen sonra bir lastik kılıfı daha tebeşirlenme ve mertek içine vidalı nihayet gecikme cıvata, takılı vardır. Doğru kurulduğunda, sızıntı ile hiçbir endişe yok.
Biz üzerine güneş panelleri kurmak için başlamadan önce tüm bozucu yüklenir. Ayrıca her raf için bir topraklama pabucu ekledi. Her güneş paneli, artı raf sistemi, topraklanmalıdır. elektrikçi ile kontrol edintopraklama gereksinimleri ile ilgili.güneş yanıp sönen ve son kelepçe ile raf
Not: tüm güvenlik, inşaat ve elektrik kurallara takip emin olun. Bu bilgi bir güneş paneli sistemi kurulumu için bir rehber olarak verilmiştir. Yerel kanunlar takip ve size bir meslek montaj ekibi kullanmak herkes teşvik edilmelidir.


Güneş Panelleri montajı

güneş paneli konektörüBizim güneş panelleri son kelepçeler ve orta kelepçeli raf sistemine bağlıdır. Güneş panelleri bir ucunda bir bağlantı kutusu olacaktır. Her panelin TOP tüm bağlantıları tutmak için raf sisteminde güneş panelleri monte. Arka arkaya ilk paneli için, rafları uçları yakın son kelepçeler yükleyin. Bu son kelepçeleri altında yerine güneş paneli sonra iki,. Gelecek güneş paneli içine orta kelepçeler eklendi ve tüm kelepçeleri sıkılır. Not, biz çatı için panel geçmeden önce her güneş paneli için zemin pabucu ekledi. Her topraklama pabucu bağlantı kutusu nerede bulunduğu gibi güneş paneli aynı sona eklendi. Bu, bir ucunda, tüm kablo tutar.Raf için Solar PV Son Kelepçe Raf Solar PV - Orta Kelepçe
güneş panelleri monteEk güneş panelleri satır eklenir ve her ek güneş paneli ilk satırı eklenir orta clamps.As sabitlenmiş, biz her panel birbirine. Bizim durumda, mevcut panelinin pozitif talebi aşağıdaki panelinin negatif ucu bağlanır. Ilk satırı tüm panelleri yüklü bir kez, biz ilk panelin negatif kurşun bir MC-4 kablosu bağlı ve panellerin satırın diğer ucuna bağlantı getirdi. Daha sonra güneş paneli topraklama pabuçları ve raf topraklama pabuçları tüm bir topraklama kablosu koştu. Bu 3 bağlantı garajda bizim birleştirici kutu aşağı, kanal ile işletilmektedir.
Aynı şekilde yüklü güneş panelleri ikinci ve üçüncü satırları - paneli yüklemek, topraklama bağlantı, bağlantıları yapmak. İkinci ve üçüncü sıra gelen, pozitif, negatif ve topraklama tel paneller bizim ikinci dizi dize oluşturmak için bir araya bağlanır. Bu ikinci dize de garajda birleştirici kutusuna, kanal ile getirilir.

Füzyon, İnverter ve keser

inverter ve birleştirici kutusuBiz birleştirici kutusu, inverter ve çatal anahtarı monte ederken, biz elektrikçi tüm bağlantıları yapalım. Bizim durumumuzda, inverter gibi yarım inç Alçıpan veya çimento levha gibi yangına dayanıklı yüzeye monte gerekiyordu.
9 güneş panelleri bizim iki dizeleri her biri birleştirici kutusuna bir 600 volt DC sigorta bağlanır. Bu iki dizeleri sonra paralel olarak eklemli ve DC kes ve inverter için kablolu vardır. Inverter çıkışı daha sonra manuel çatal anahtarı ile ve yeni bir elektrik metre içine kablolu. Bizim yerde, ürettiğimiz elektriğin her kilovat saat için bize ödeyen bir tarife var.
Paralel Elektrik Sayaçları


Sonuç

güneş PV kurulumuZaman ön planlama için alınırsa güneş panelleri yükleme yalındır iş olabilir.Bu kılavuzun amacı, çok genel, üst düzey bir bakış sağlamaktır. Böyle bir güneş paneli kurulumu gibi herhangi bir iş başlamadan önce, bilmek ve güvenlik, inşaat ve elektrik kurallara takip ve gerektiği gibi profesyonel yardım kullanmak - 

yazım hataları google çeviriden kaynaklanmatadır :)

Google Plus'da Paylaş

Yazar Unknown

Yazar hakkında bilgi yazılacak.
    Blogger Yorumları
    Facebook Yorumları

0 yorum :

Yorum Gönder