Güneş ve Ruzgar Enerjisi

Güneş ve rüzgar enerjisinin evinizde işyerinizde nasıl kullanıcağınıza dahir tüm bilgilerin merkezi.
Yeni
Yükleniyor..

Evinizin Elektrigi ve isisi Ayni Panelden

Dünyanın ilk entegre güneş enerjisi sistemi elektrik ve ısı üretiyor.


Sydney, Avustralya’daki bir eve yerleştirilen elektrik ve ısı üreten dünyanın ilk entegre güneş enerjisi sistemi güneş enerjisi sektöründeki dengeleri değiştirdi. Çatı sırası havayı ısıtan ve soğutan ısıl güneş kanal sistemli ince film solar fotovoltaik paneller ile birleştirildi.

 Üst tabaka normal fotovoltaik paneller gibi güneşten elektrik üretirken ısı tabakalar arasında kalıyor ve eve dağılıyor.
Avustralyalı çelik üreticisi Bluescope entegre fotovoltaik termal sistemini Avustralya Yenilenebilir Enerji Kuruluşundan aldığı 2.3 milyon dolarlık hibeyle ve devlet desteğiyle 5 milyon dolara üretti. Avustralya Yenilenebilir Enerji Kuruluşunun CEO’su Ivor Frischknecht şunları söylemiştir: “ Bugün heyecan verici yeni bir teknoloji çözümüne tanıklık ediyoruz. Bu ilk montaj en önemli adımdır çünkü bu noktadan hareketle bu teknoloji ticarileşecektir ve geleneksel çatı fotovoltaik panelleriyle maliyet olarak rekabet edebilecektir.”

Entegre güneş enerjisi sistemi montaj ve enerji maliyetlerini düşürecek, bina enerji verimliliğini arttıracak ve güç nakil şebekesi üzerindeki azami talep baskısını azaltacaktır.
Google Plus'da Paylaş

Yazar Unknown

Yazar hakkında bilgi yazılacak.
    Blogger Yorumları
    Facebook Yorumları

0 yorum :

Yorum Gönder